Gânduri despre viață

Calea către nemurire o ia fie la stanga fie la dreapta

Există un război al maeștrilor. Există tabere. Exact ca în politică. De stânga, de dreapta. Tabare de lumină, de adevăr. Unii au mai multă dreptate decât alții. Unii propovăduiesc adevarul mai bine decât alții. Lumina unora e mai luminoasă, ceilalți leagă sau nu leagă, dar e mai bine la noi, cei mai luminosi.
Ma gândeam cum toți vorbesc despre iertare, lumină și iubirea de Dumnezeu, dar dacă te duci în tabara cealaltă s-a terminat cu lumina și iertarea, devii un renegat.  Și așa mulți ajung singuri pe calea lor. Nici într-o parte, nici în alta.
Mă uit la mulți maestri care te privesc de sus, ca pe un gândăcel care începe să urce pe calea spirituală și iți spun cum ei te pot ajuta și ce pot sa facă. Mă uit și imi pare rău pentru ei. Pentru că au uitat. Nu ei fac, nu ei ajuta omul. Ci Dumnezeu. Fără voia lui Dumnezeu nu ar fi acolo, fără îndrumare, fără ajutor.  Oare orgoliul lor e atat de mare încât au uitat de ce au pornit pe drumul lor? Au uitat oare scopul lor, care este exact omul și ajutorul lui în creșterea evoluției spirituale?
În Biblie sunt repetate de mai multe ori cuvintele Dumnezeul Dumnezeilor, deci exista un singur Dumnezeu a tot si a toate. Calea noastră este drumul către El. Dar ceea ce ei au uitat sau poate orgoliul i-a împiedicat sa vadă este faptul că drumul nostru este diferit. Asta este frumusețea Pamantului. Noi suntem diferiți, avem lecții diferite. Unii au de învățat feminitatea, și atunci ei pornesc pe această cale, alții au de învățat iubirea de sine și Dumnezeu îi duce pe drumul iubirii, alții au de învățat iertarea. Toți avem lectii diferite si calea noastră către înțelepciune poate fi atât de diferită. Unii se nasc pentru a invăta ce înseamnă iubirea în cuplu, smerenia, alții se nasc pentru a ajuta alți oameni, având diferite misiuni, maeștri, directori, ghizi, profesori, învățători, alții sunt la susținere în spate, pentru ca ei să își poată face misiunea. Sunt roluri si roluri.Nimeni nu este mai important decât celalalt in ochii lui Dumnezeu. Suntem fiecare rotițe ale unui plan văzut doar de El.
Și atunci mă întreb, cum poți să spui că tu esti mai bun decât celălalt? Drumul către Dumnezeu este iubirea si smerenia. Normal că unii sunt mai puternici decât ceilalți, dar nu neapărat mai smeriți. Dar există oameni și oameni. Oameni care au urcat mai mult sau mai puțin scara spirituală și fiecare are maestrul lui. Nimic nu este întâmplător în viață. Dacă acel om a ajuns la tine înseamnă că acolo era drumul lui și Dumnezeu lucrează prin tine în îndeplinirea planului Sau. Fiecare are ceva de învățat din acea întâlnire. Există un schimb de energie. Tu, ca maestru te uiți la o reflexie a ta în oglindă, ce te deranjează la omul din fața ta, este de fapt în tine, iar tu, omule ai de învățat sau deblocat calea ta. Exista un ajutor reciproc și un câștig din ambele părți. Nimic nu rămâne necontorizat acolo sus.
Și atunci tot mă întreb…de ce atât de multe tabere, cand Dumnezeu este Unul? Orgoliul?…

No Comments
Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *