Gânduri despre viață

Fericire sau nefericire

Ammi demo - Image 19

Să faci lucrurile cu plăcere spuneam eu cândva. Și am uitat să le mai fac cu plăcere până am ajuns sa urăsc tot ceea ce făceam, dormeam mai  mult, mancam mai mult, râdeam mai puțin.

În ultimele zile ma tot lovesc de oameni nefericiti. La magazine mai ales, la locul de joaca, ma intampina persoane certate cu viata. Astazi am vrut sa imi iau o cafea. Doamna si-a dat ochii peste cap când i-am cerut, la propriu: )și apoi a mai și oftat de câteva ori în timp ce făcea cafeaua. Ce să mai spun? Îți vine sa bei cafeaua aceea,  cu energia aceea? Am înțeles-o. Era doar nefericită de alegerile făcute în viata ei, dar care este vina mea?:) Cand mă duc cu Eva la locurile de joacă fetele de acolo imi arunca privirea aceea….”Offf, mai veni una cu copilul!” Și eu ce sa fac? Să intru sau să nu intru?: )

Atât de multă lume nefericită în ultimul timp, prinsă în capcana unor alegeri pe care le e frică să și le asume sau să le schimbe.

Dacă faci un lucru doar pentru că trebuie, pentru că e necesar, pentru că ai ceva de câștigat de acolo, la un moment dat ajungi să urăști acel lucru.

Ce anume din sufletul tău nu este de acord cu viața pe care o duci?

Noi suntem suma lucrurilor pe care le facem, lucrurilor pe care le înțelegem, lucrurilor pe care le simțim. Noi putem fi iubire, pace, înțelegere, forță sau putem fi ură, conflict, judecați, slăbiciune. De noi depinde ceea ce suntem. E bine sa învățăm să nu mai judecăm, să nu mai dăm vina pe ceilalți pentru prezentul nostru, să ne asumăm ceea ce suntem, ceea ce am devenit, ceea ce viața noastră a devenit.

Noi, oamenii, suntem atât de frumoși concepuți de creație, încât putem face orice, daca ne dorim suficient de mult. Putem să desenăm, dacă vrem sa desenăm, putem să scriem dacă vrem sa scriem, putem să dansăm dacă vrem sa dansăm, putem face tot ceea ce ne face fericiți.  Trebuie doar sa facem primul pas.

Să înveți bucuria în tot ceea ce faci este o lecție.  O lecție a detașării si a pierderii controlului. Când gândul tău este doar la câștig, bucuria își pierde din locul ei și apare interesul. Când este doar interes, omul începe să se piardă, începe să își piardă din suflet. Când nu mai este suflet, nu mai este Dumnezeu în calea ta.

E bine să il căutăm pe Dumnezeu în tot ceea ce facem. Atunci găsim și înțelegere pentru ce suntem acolo, în acel loc, în acea situație. E primul pas. Înțelegerea este primul pas spre schimbare. Apoi decizia. Decizia de a schimba lucrurile.

Alege să fii fericit! Doar tu singur îți poți determina viața, nimeni altcineva.

No Comments
Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *