Mamă

Orice mama are nevoie de timpul ei

Oricat de mult isi iubeste copiii, orice mama are nevoie de o pauza, de spatiul ei, de timpul ei. Femeia creaza, iar cand oboseste femeia nu mai poate crea. Creatia ei se vede in orice face, poate fi o oala de mancare, poate fi un joc nou cu copilul ei, poate fi o ideea noua de a aduce fericire in viata de familie sau in casa. Cand obosesti tu nu mai ești un izvor de liniste si fericire pentru copiii tai. Devii exact opusul a ceea ce iti doresti, un vampir energetic, un zombie umbland fara rost prin casa, gata sa se ia la harta cu oricine, doar pentru a putea sa se descarce, sa isi spuna nefericirea si frustratile. De ce trebuie copiii sau sotul sa indure nefericirea mea, incapacitatea mea de a imi satisface nevoile?

Oricat imi iubesc copiii am nevoie de spatiul meu, al meu, al meu si doar al meu.

Multi poate ma considera egoista, dar eu stiu mai bine. Cand eu sunt fericita, cand eu imi satisfac micile placeri ale vietii si cei din jurul meu sunt fericiti, pentru ca eu atunci devin un izvor de energie pentru oricine interactioneaza cu mine.

Am grija sa imi pastrez zambetul pe buze, am grija de fericirea mea.:)

Fericirea mea poate fi un pahar de vin baut ziua in amiaza marea, cum zic batranii, o baie fierbinte cu saruri, lumanari si tot tacamul, o cafea cu prietenele, o cina cu sotul meu, o pereche de pantofi pe care tocmai i-am vazut intr-o vitrina.:) De ce sa imi las eu sufletul acolo si apoi sa ma plang la toti de cat imi doream acea pereche de pantofi? Fire practica…:)
Imi place sa imi petrec timpuo cu copiii mei, dar imi place ca acel timp sa fie de calitate. Eu sunt un model pentru copiii mei, eu sunt partea lor feminina. Nu vreau sa ii invat sacrificiul si stima de sine scazuta. Imi doresc sa fie puternici, asumati si sa aiba grija de ei, de dorintele lor. Cum as putea eu sa ii invat asta, daca eu nu as avea grija de mine, de nevoile mele, daca ei ar vedea in fata lor o mama obosita si nefericita?
Imi iubesc copiii si pentru ei aleg sa fiu eu fericita si bine. Dace eu sunt bine si ei sunt bine.
Alege sa fii fericit! Alege sa fii liber intr-un univers al nevoilor nesatisfacute.:)

2 Comments
Share:

2 thoughts on “Orice mama are nevoie de timpul ei”

  1. Cat adevăr!
    Mulțumim mult pentru sinceritate, pentru curajul de a-ți exprima gândurile și a le împărtăși cu alții!!
    Sa ai o viata minunata, plina de multe momente speciale pentru tine!!!!!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *