Femeie

Perfecti dar imperfecti

Ma gândeam la familii și la aparente.  În aparenta noi suntem o familie fericita.  Si chiar suntem.:) Dar am ajuns la concluzia ca o familie fericita se creează.  Am avut urcari, am avut coborâri, am avut momente frumoase și momente mai puțin frumoase, dar am avut și înțelepciunea si diplomația de a trece peste momentele dificile din viata noastră. Au fost multe seri cand am dat amândoi  orgoliul la o parte, ne-am așezat la o masa, cu un pahar de vin în fata și am negociat fiecare ce da si la ce renunta.  Este important sa fie o egalitate. Cand unul da mai mult decât celalalt, treptat, treptat se instalează frustrarea. Eu fac, eu duc totul, eu renunț la asta si el nu vede, nu aude, nu simte:)  si uite asa, treptat fisura din cuplu, care la început era ceva mic, de neluat in calcul, ajunge sa fie o gaura, care cu greu mai poate fi reparata. Apare raceala, apare distanțarea.

Fiecare lucru este important sa fie spus la timpul lui.

Apoi degeaba il mai spui. Momentul a trecut. Celălalt poate sa nici nu își mai aduca aminte ce s-a intamplat sau poti sa ai o surpriza si realitatea lui sa fie cu totul diferita fata de a ta.

Dar cred ca cel mai important în cuplu, poate mai important decât iubirea, baza, este respectul fata de partenerul tau, fata de familia ta.  Cand nu exista respect,  celalalt poate deveni un pres in fata ta, poti sa îl ranesti ușor, fara sa iti dai seama, fara sa realizezi gravitatea faptelor tale.

Imi place familia mea.Imi place ce a devenit acum. Au fost ani în care am tot urcat și am tot urcat. Am pornit de jos, de la doi oameni care nu știau foarte bine ce sa ceara de la viata  de familie. Pleci de acasă cu o imagine de cuplu, o mama si un tata care nu prea au fost fericiti impreuna. Stii ca iti doresti mai mult, vrei mai mult, vrei împăcare, vrei pace, armonie în familie, vrei iubire și respect. Dar nu prea stii cum sa ajungi la asta. Cand pornesti pe drumul acesta nu ti se înmânează si un ghid al relațiilor perfecte. Si atunci faci ce crezi și tu mai bine. Greșești, normal ca greșești. Nimeni nu iti poate spune “Vezi ca mâine o sa spui asta sau o sa faci asta si o sa il ranesti pe celalalt”. Dar important este sa iti dai seama cand greșești si sa știi sa spui ” Imi pare rău! Acum ce facem? Încotro o luam?”. Am fructificat fiecare conflict pe care l-am avut. Am urcat treapta cu treapta si cu fiecare cearta ne-am dat seama mai mult ce își dorește celalalt de noi, am ajuns sa ne cunoaștem  mai bine si mai bine. Dar ne-am ascultat unul pe celalalt.  Asta a fost cel mai important. Ne-am ascultat și chiar dacă au fost momente cand nu am  inteles exact de ce unul dintre noi vrea neapărat sa facă un lucru sau sa ajungă undeva, ne-am susținut unul pe celalalt.

Fericirea fiecăruia dintre noi separat  creează  armonia in cuplu.

Suntem o familie fericita.  Acum. Nu stiu ce va fi în viitor. Nu am așteptări. Am invatat de la viata ca ziua de mâine poate fi total diferita de ceea ce ai plănuit. Si atunci am ales sa ma las în mana lui Dumnezeu, sa ma bucur de fiecare moment din viata mea, sa ma bucur de prezent. Nu stiu ce va fi mâine și atunci ma bucur de ziua de azi, ma bucur de mine,  de partenerul meu, de clipele petrecute cu el, de copiii mei.

Imi place familia mea si sunt fericita, dar  fericirea mi-o fac eu, în fiecare zi din viata mea. Ii mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare clipa când a stat lângă mine și nu m-a lăsat sa fac alegerile greșite, m-a indrumat si m-a pus înapoi pe drumul meu. Cand il lași pe  Dumnezeu  in viata ta, lucrurile devin mai ușoare.

Alege sa fii fericit! Alege sa fructifici fiecare conflict din viata ta!:)Fii intelept!

1 Comment
Share:

1 thought on “Perfecti dar imperfecti”

  1. Dumnezeu e în orice facem, alegerile sunt ale noastre iar înțelepciunea se clădește în fiecare clipa❤️
    Sunteți o familie frumoasa!! Închegati sa fiți mereu 🤗

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *