Mamă

Trenul către fericire trece prin stația detașare

Mă tot uit la poză și imi aduc aminte…Și eu am făcut asta. De atât de multe ori….Până într-o zi când m-am operat. Hernie de disc. Când stai la pat și altul face treaba în locul tău iți dai seama că și alții pot să facă curățenie în casă, pot să spele vasele, pot să gătească. Și uneori chiar mai bine decât tine.

Atunci îți dai seama că este vorba de control. Nevoia de a controla lucrurile, să le faci tu pe toate. Doar tu le poți face bine….

Și eu am făcut asta. Îmi amintesc acea perioada. Erau multe conflicte în casa noastră . De la oboseală, de la frustrare, îi luam pe toți la rând. Nu mai aveam rabdare cu ei.  De fapt nici nu prea le mai ofeream iubire. Eram prea obosită, prea tristă, sătulă de viața mea.

Atunci iti dai seama că sunt lucruri mai importante în viață, că iți dorești să petreci mai mult timp cu copiii tai, sa fii soție pentru soțul tău, să glumești, să razi, să dansezi…

Și eu am făcut asta! Eram gospodina perfectă. Găteam în fiecare zi, casa strălucea de curățenie, copiii erau curați, îngrijiți, dar lipsea ceva, nu prea eram fericiți. Atât de multe conflicte…  La un moment dat am crezut că o sa meargă fiecare pe drumul lui.

Atunci îți dai seama că timpul petrecut cu familia ta este mult mai important,  timpul petrecut cu tine este și mai important.

Și eu am făcut asta! Pana într-o zi când mi-am dat seama că pot să dorm și dacă vasele sunt nespălate in chiuveta. Îmi amintesc când am luat acea decizie. Să ma odihnesc. Toată noaptea m-am perpelit. Vasele mele erau nespălate și eu dormeam. A doua noapte am dormit mult mai bine, a treia nici nu m-am mai gândit.

Și mi-am dat seama că este vorba doar de control și nu de a face lucrurile cu fericire.

De fapt acesta era secretul. Să faci lucrurile cu fericire, atunci, acum, oricând. Să știi să spui nu, să te oprești si să iți pui un pahar de vin, să asculți muzică, să te joci cu copiii tai. Câte joculețe am început sa ne jucam de atunci, căte lucruri am început să facem împreună! Acum suntem fericiți. Pentru că eu am învățat sa spun nu.

Mi-am dat seama că o minte odihnită e mult mai relaxată.:) Nu mai stau la pândă să prind cea mai mică greșeală a lor. Casa e curată, nu mai strălucește de curățenie, asta este, dar e curată, vasele uneori spălate alteori nu, mâncarea uneori zilnic, alteori comandam din oraș,  dar noi suntem relaxați. Relaxați si fericiți.: )

Alege sa fii fericit! Alege sa te odihnești!:)

No Comments
Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *